Fenyőkéreg Buda

Fenyőkéreg, Fenyőmulcs, Geotextil Ágyásszegély raktárról.

Termékeinket 3 telephelyen személyesen is megvásárolhatja, vagy kérésére kiszállítjuk Önnek.Fenyőkéreg a kertben

Fenyőkéreg, fenyőmulcs használata

A fenyőkéreg – vagy más néven fenyőmulcs – használatának több hasznos funkciója van. A mulcs leterítése előtt a talajt tisztítsuk meg a gyomnövényektől, esetenként gyomirtót is használhatunk. Ha a talajt geotextíllel borítjuk, és arra terítjük a fenyőkérget, még jobb hatást érhetünk el a gazosodás elleni harcban!

A fenyőkéreg, fenyőmulcs

egyik legfontosabb funkciója a gyomelnyomó képessége. A fenyő mulcs borítás elsősorban a magról kelő gyomok ellen hatásos. Ehhez azonban a megfelelő rétegrend és vastagság betartása elengedhetetlen. A lényeg a talaj zárásán van!

Első rétegnek geotextilt javaslunk, abból is a vastagabb 200g/m2 sűrűségűt. A geotextil hatékonyan zárja a fényt, úgy hogy a nedvességet átengedi!

Második rétegnek a vegyes vagy a közepes osztályú fenyőkérget javaslom, szintén kedvező ára és textúrája miatt. A kisebb-nagyobb darabok szintén hatékonyan fednek, a gyomok számára az átjárhatóságot megnehezítik.
Ajánlott vastagság: 2-3cm

Harmadik záró, vagy fedő rétegnek választhatja az osztályozott nagyon szép vörös fenyőkérget vagy borovi fenyőkérget kétféle méretben.
Ajánlott vastagság 2-3 cm

Az ajánlott fenyőkéreg rétegvastagság minimum 5 cm, de a 7-8 cm a kielégítő

A fenyőkéreg, fenyőmulcs másik hasznos tulajdonsága

a nedvességmegtartó képessége. A kellő vastagságban (5-8 cm) leterített fenyőkéreg, fenyőmulcs, csökkenti a párolgást, megakadályozza a talaj kiszáradását, ezért pénzt spórol nekünk, hiszen csökkenthetjük az öntözések gyakoriságát.

A fenyőkéreggel balkonládák, dézsás és cserepes szobanövények földjét is boríthatjuk, hasonló képpen, mint a kertben a növényeket ritkábban kell locsolni, ráadásul szebb is, mint a csupasz föld.

A fenyőkéreg, fenyőmulcs pótlása

A fenyőkéreg természetes anyag, fogy, lebomlik, ezért évente pótolni kell! Természetes anyag lévén a bomlás elkerülhetetlen, ám ez pozitív hatásokkal jár. A fenyőmulcs növeli a talaj tápanyagtartalmát és kis mértékben savanyítja, ami különösen az alacsony pH-t igénylő növényeknél kedvező
Ajánlott mennyiség 5 zsákonként évente egy-két zsák pótlás, azaz 10m2-ként 1-2 zsák évente.

arrow_forwardMegnézem a termékeket

Fenyőkéreg

Unsplashed background img 3